ASFALTIRANJE DIJELA LOKALNE CESTE NA RUJNU

27. siječnja 2020. godine završeni su radovi na asfaltiranju lokalne ceste na Rujnu, na dionici koja spaja zaseok Peričići sa sredinom sela. Riječ je o 1,8 km dugoj dionici makadamske ceste izgrađene devedesetih, kojom se osim mještana služe i mnogi vikend-izletnici, lovci ali i stanovnici drugih sela (Kušanovac, Crne Lokve) te povremeno tvrtke koje djeluju u selu Crne Lokve: Rudnici boksita, Kamenolom, Farma koza Muša i dr.).

Navedeni dio puta često je bio i u neprohodnom stanju nakon obilnih kiša ili topljenja snijega. Na ovu problematiku upozorila je Udruga Rujan te pomoć zatražila od lokalnih vlasti. Problematiku je prepoznao i sam Gradonačelnik, g. Miro Kraljević te se dobrom suradnjom mještana i lokalne vlasti, Udruge Rujan i Udruge Crnolokvani riješio ovaj problem star više desetljeća. Većinu financijske konstrukcije pokrio je Grad Široki Brijeg. Ovim putem Udruga Rujan se najiskrenije zahvaljuje Gradu Širokom Brijegu, Mjesnoj zajednici, mještanima, ali i pojedincima koji su pomogli realizaciju ovog projekta. „Sada nam predstoji finalizacija radova te se nadamo da ćemo uz pomoć svih onih koji koriste ovu dionicu ceste uspješno završiti započete radove. Također, nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti realizirati spajanje ove dionice sa selom Kušanovac“, poručuju iz Udruge.

Budući da asfaltiranjem ove makadamske ceste, sela Crne Lokve i Rujan izlaze iz prometne izoliranosti, a cesta alternativno povezuje Široki Brijeg i Posušje u ruralnom dijelu Županije Zapadnohercegovačke, ovaj projekt je iznimno važan za našu lokalnu zajednicu i šire.

Također, svi oni koji se koriste ovom cestom, ili ne koriste, a žele pripomoći, mogu se javiti predstavnicima Udruge osobno ili uplatiti na dolje navedene brojeve žiro računa. Svi donatori bit će objavljeni na web stranici.

Za uplate iz inozemstva:

Raiffeisen bank d.d. Bosna i Hercegovina

SWIFT CODE: RZBABA2S

Adresa: Zmaja od Bosne b.b.

Sarajevo, BiH

IBAN CODE: BA391610000196050009

Primatelj: Udruga za zaštitu i promociju kulturne baštine

Adresa: Rujan b.b.

Račun za uplate iz BiH:

Raiffeisen banka

1610000196050009

Udruga Rujan