Održan 5. Dan Rujna

Na Rujnu, 12. kolovoza 2021., održano je tradicionalno okupljanje Rujnana i njihovih gostiju. Ovaj dan se već petu godinu zaredom proslavlja kao Dan Rujna. Program je započeo svetom misom u crkvi svetog Ivana Krstitelja na Rujnu. Prije misnog slavlja Rujnanima se obratio župnik fra Mario Knezović, pohvalio ovaj vid druženja i čestitao Rujnanima njihov dan. Misno slavlje predvodio je fra Ivan Sesar. U svojoj propovijedi dotakao se pokojnog fra Mladena Sesara koji je ove godine trebao predvoditi misu za dan Rujna. Njegova prerana smrt zatekla nas je, no trag koji je ostavio na Rujnu ostaje neizbrisiv. Nakon mise upriličeno je polaganje cvijeća i svijeća na spomenik u kojem su uklesana imena žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća njih ukupno 38 te iz Domovinskog rata jedna žrtva iz sela Rujan Nevenko Sesar.
Nakon svete mise organizatori su kao i svake godine priredili druženje na igralištu kod škole, a domaćini su za sve Rujnane i njihove goste priredili bogat program, hranu, piće i glazbu uživo.
Druženju i proslavi su nazočili brojni Rujnani i njihovi gosti. Natjecalo se u tradicionalnim sportovima, pjevalo, sviralo i družilo do kasno u noć. Lijepa je to tradicija i susret koji se unatoč mnogim preprekama održava već petu godinu za redom i jedinstvena prilika za susret i druženje mnogih raseljenih Rujnana.